Keftedes Kreikkalaiset lihapullat
Pirkan ohjeella:

Ainekset 6 annosta
n. 500 g Pirkka lampaanpaistijauhelihaa (pakaste)
3 paahtoleipää
1 dl punaviiniä tai vettä
1 kananmuna
1/2 dl paahdettua sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta hienonnettua persiljaa
2 rkl tuoretta hienonnettua minttua
1 tl oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
  mustapippuria
  Leivitykseen
  vehnäjauhoja
  Paistamiseen
  Pirkka Mainio juoksevaa rasvaseosta
  Kastike
1 tlk (500 g) Pirkka paseerattua tomaattia
1 1/2 dl punaviiniä tai vettä
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Vaihe 1
Sulata jauheliha. Leikkaa leivistä kuoret. Mittaa punaviini kulhoon, murusta leivät joukkoon ja anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää kaikki ainekset leipäseoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Vaihe 2
Muotoile taikinasta öljytyin käsin peukalonpään kokoisia pyöryköitä. Pyöritä pyörykät vehnäjauhoissa. Paista rasvassa kauniin ruskeiksi parissa erässä.
Vaihe 3
Lisää pannulle lihapyöryköiden päälle paseerattu tomaatti, punaviini tai vesi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää hienonnettua persiljaa.