Tämä aivan ihana ohje on peräisin Iloleipurin sivuilta.

1912607.jpg

Brita-kakku            

Pohja:
125g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päällys:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelilastuja

Täyte:
2 dl kuohukermaa
tai
1,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100 g appelsiinituorejuustoa
1 l mansikoita
       
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen jauhoseos ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä seos Iloleipuri Perhevuokaan (tämän voi tehdä myös uunipellille leivinpaperin päälle).

Vatkaa päällystä varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit ja vatkaa sekaisin. Vaahdon täytyy pysyä kulhossa, kun kulhon kääntää ylösalaisin. Levitä päällys taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 175 ast. n. 15-20 min. kunnes marenki päällä on saanut väriä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, perkaa ja viipaloi mansikat. Jos käytät vaniljakastiketta vatkaa se vaahdoksi ja lisää sen jälkeen tuorejuusto ja vatkaa sekaisin vaniljavaahdon kanssa.

Leikkaa kakku kahtia keskeltä. Aseta pohja tarjoiluvadille ja levitä täyte ja mansikat pohjan päälle. Laita toinen puolisko kakusta täytteen päälle. Halutessa voit koristella kakun mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.