Tämä ohje löytyi Me-lehdestä:

1423399.jpg

Koskenlaskijan kinkkukierteet

Taikina:

5 dl vettä
1 pala hiivaa
1 tl suolaa
noin 11-12 dl sämpyläjauhoja

Täyte:

½-1 dl juoksevaa margariinia
1 pkt Koskenlaskija-juustoa
1 pkt (350 g) saunapalvikinkkua
Paprikajauhetta

Voiteluun kananmuna

Lisää hiiva, suola ja puolet jauhoista lämpimään veteen ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää loput jauhot ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Raasta jääkaappikylmä Koskenlaskija karkeaksi raasteeksi ja leikkaa kinkku suikaleiksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat levyiksi, sipaise levyille ohuelti margariinia ja levitä täytteet ja paprikamauste päälle. Rullaa levy, leikkaa rullat kiekoiksi ja nosta kiekot leivinpaperille tai paperisiin muffinssivuokiin. Kohota. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 16 minuuttia.