1168187.jpg

Tällä kertaa ihan valmiista joulutorttulevyistä, kun pääsivät sulamaan enkä sitten tehnytkään joulutorttuja... Yleensä siis teen nämä itse tehdystä rahka-voitaikinasta:

Rahka-voitaikina:

250 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitorahkaa

Nypi rasva ja jauho-leivinjauheseos ryynimäiseksi. Lisää joukkoon rahka ja tarvittaessa enemmän jauhoja.

Jauhelihatäyte:

1 dl puuroriisiä
4 dl vettä
200 g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
grillausmaustetta
1 raaka kananmuna

Keitä riisit puuromaiseksi vedessä. Paista jauheliha ja yhdistä täytteen ainekset. Voitele pasteijat kananmunalla ja pistele haarukalla ennen paistamista. Paista 225 asteessa n. 10 min.