115934.jpg

Suklaakääretorttu<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

pohja:

 

4 munaa

1 ½ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta

½ tl vanilliinisokeria

 

täyte:

 

4 dl kuohukermaa

1 levy (200 g) taloussuklaata

 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Paista 225 asteessa noin 7 min.

 

Täyte: Kiehauta kerma ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoittele aina välillä, kunnes suklaa on sulanut. Kun seos on hieman jäähtynyt, laita se jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla, vaikkapa yön yli. Vaahdota suklaakerma ja levitä siitä n. 1/3 kääretorttupohjalle. Rullaa ja levitä loput täyttestä kääretortun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla. Halutessasi voit myös kostuttaa kääretortun vaikkapa kahvilla.